Saffrans- och citronpannacottaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Saffrans- och citronpannacotta

  • 0 voting
    0Recension
    • 4 h

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Portioner

    • 5 dl

      Grädde
    • 1 förp.

      Saffran (0,5 gram)
    • 1 styck

      Citron
    • 2 msk

      Strösocker
    • 1.50 styck

      Gelatinblad
    • 6 styck

      Hallon till garnering
  • Gör så här:
    1. Lägg gelatinet i kallt vatten.

    2. Koka upp grädden och dra åt sidan.

    3. Riv skalet från citron. Krama ur vattnet från gelatin. Blanda citron, saffran, socker och gelatin med grädden, tills gelatinet löst sig.

    4. Häll upp i portionsformar och ställ i kylskåp tills de stelnat, 3 timmar eller längre.

    5. Servera med ett fint hallon på toppen.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Efterrätter är ofta krämiga och söta vilket som regel ger hög kalorimängd. Större portioner kan kännas väl mäktigt varför portionsmängden med fördel kan begränsas.  LÄS MER
Kockens tips!

Har man i extra citronjuice bör man öka mängden med lite gelatinblad.

Kommentar
Liknande recept
Om oss