Laxpaté med dillBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Laxpaté med dill

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Tjocka skivor

    • 500 gram

      Laxfilé (färsk)
    • 4 styck

      Ägg (gula)
    • 1 knippe

      Dill
    • 2 dl

      Grädde
    • 1 tsk

      Salt
    •  

      Peppar
    •  

      Bakplåtspapper
    • Tillbehör:
    • 1 styck

      Citron
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200oC.
       
    2. Skinna av laxen och skär i bitar.
       
    3. Lägg lax och äggulor i en matmixer, mixa hastigt. Tillsätt dill, grädde, salt och peppar, mixa tills alla ingredienser blandat sig.
       
    4. Klä en mindre brödform med bakplåtspapper eller smöra och ströbröa formen. Lägg i laxsmeten.
       
    5. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Avgränsningen av milda fiskrätter mot andra smakgrupper är ofta svår. Att rätten är mild innebär inte att den är smaklös. En fisk som t.ex. röding har klar smakkaraktär, men måste ändå anses som mild. Rätterna i denna grupp ligger över genomsnittet för kraftfull mat, men är oftast snarare "medel" än  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Laxpaté

Laxpaté

1 h 20 minEnkelt

Om oss