Farfalle med lax och rosésallad

Farfalle med lax och rosésallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Farfalle (Barilla)
    • 2 msk

      Olivolja
    • 400 gram

      Lax (kallrökt)
    • 1 tsk

      Citronskal (rivet)
    • 0.50 msk

      Citronjuice
    • 100 gram

      Rosésallat
    • 2 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 2 dl

      Grädde
    • 0.50 msk

      Fiskfond (konc)
  • Gör så här:
    1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
    2. Strimla laxen. Riv och pressa citronen. Strimla salladen. Lämna lite lax och citronskal till garneringen.
    3. Börja laga såsen när du lägger i pastan. Bryn laxen 1 minut så att smakerna frigörs. Tillsätt citronskal, citronjuice, rosésallat, vitt vin, grädde och fiskfond. Koka ihop i 4-5 minuter.
    4. Vänd ner pastan i såsen. Lägg upp och garnera lax och citronskal.

KOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Avsnitt pasta-/risrätter ej klar. Pågående arbete.Pastarätter är som regel smakrika, risrätter smakrika eller kryddiga. Pastasåser är ofta lätt söta och ofta kryddiga och ofta är också övriga tillbehör smak  LÄS MER
Kockens tips!

Det här receptet kommer från Treviso i norra Italien där man använder mycket raddicchio (rosésallad) i maten. Det är en gräddbaserad pasta där sötman från grädden och den kallrökta laxen gör sig väldigt bra med beskheten från salladen.

Till såsen har jag valt att använda Farfalle som passar utmärkt till gräddsåser, särskilt av mer rinnig karaktär, säger Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet.
Kommentar
Om oss