Gul äppelchutney på cheddar (plockmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Gul äppelchutney på cheddar (plockmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    20 Antal

    • 2 styck

      Äpple (syrligt)
    • 1 dl

      Russin
    • 2 cm

      Ingefära (färsk)
    • 1.50 dl

      Vatten
    • 0.25 gram

      Saffran
    • 1 klyfta

      Citron
    •  

      Salt
    • 200 gram

      Cheddarost (lagrad)
  • Gör så här:
    1. Kärna ur och fintärna äpplena. Skala och finhacka ingefäran.

    2. Lägg i en kastrull äpplen, ingefära, russin, saffran, vatten och saften av citronen.
      Sjud i ca 10 minuter Dra åt sidan och låt svalna.

    3. Skär cheddar i lite större tärningar och lägg på äppelchutney, salta lätt.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Bratwurst på gul paprikabädd
Om oss