Blodröd halloweensoppa (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Blodröd halloweensoppa (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1.50 kilo

      Rödbetor
    • 6 dl

      Vatten till soppa
    • 2 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 1 styck

      Citron
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skala rödbetorna och skär i mindre bitar.
       
    2. Lägg rödbetorna i en kastrull och fyll på vatten så att det täcker med 5 cm. Tillsätt fond, sambal, citronjuice och lite salt. Koka tills rödbetorna är mjuka, cirka 45 minuter.
       
    3. Mixa slätt med mixerstav.
      Häll upp i skålar eller glas.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Tonfiskmousse (förrätt)
1 voting
Sparrissoppa (förrätt)
Om oss