Kladdkaka med blåbärBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kladdkaka med blåbär

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Antal (à 8 bitar)

    • 300 gram

      Smör
    • 4 styck

      Ägg
    • 4 dl

      Strösocker
    • 6 msk

      Kakaopulver
    • 4 tsk

      Vaniljsocker
    • 2.50 dl

      Vetemjöl
    • 225 gram

      Blåbär
    • 2 dl

      Vispgrädde
  • Gör så här:
    1. Lättina bären om de är frysta.
      Sätt ugnen på 175ºC.

    2. Smält smör i en kastrull.
      Ta av från plattan.

    3. Vispa ägg och socker pösigt.
      Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och mjöl.
      Vispa till jämn smet.
      Blanda ner blåbär i smeten.
      Spara blåbär till garnering.

    4. Smöra en springform eller lägg bakplåtspapper i botten. Häll i smeten.
      Sätt in i ugnen i 35 minuter.

    5. Ta ut kakan och låt den kallna.

    6. Vispa grädde före servering och lägg på.
      Garnera med blåbär och eventullt med annan tillgänglig frukt t.ex. vinbär.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Alternativ

Annes kladdkaka

Annes kladdkaka

  • 30 min
  • 6 Ingredienser
  • Medel
Kladdkaka med kokos och jordgubbar

Kladdkaka med kokos och jordgubbar

  • 30 min
  • 8 Ingredienser
  • Medel
Kladdkaka med nötter

Kladdkaka med nötter

  • 35 min
  • 9 Ingredienser
  • Medel
Passionerad kladdkaka

Passionerad kladdkaka

  • 35 min
  • 7 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

Blåbären bör vara osockrade. Minska sockermängden i smeten om blåbären är sockrade.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kladdkaka

Kladdkaka

35 minMedel

1 voting
Kladdkaka med nötter
Om oss