Krämig viltmästargratängBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Krämig viltmästargratäng

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Viltskav
    • 350 gram

      Rotselleri
    • 2 styck

      Äpple
    • 250 gram

      Champinjoner (färska)
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 150 gram

      Cheddarost
    • 2.50 dl

      Vispgrädde
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 100 gram

      Tranbär (torrfrysta)
    • 0.50 dl

      Strösocker
    • 1 msk

      Timjan (färsk, hackad)
  • Gör så här:
    1. Lättina viltskav och tranbär.

    2. Sätt ugnen på 175ºC.
      Hacka timjan och blanda med socker och tranbär. Skiva champinjoner.

    3. Hetta upp lite matolja i en stekpanna.
      Fräs skaven i 5 minuter utan att bränna.
      Salta och peppra. Dra åt sidan.

    4. Hetta upp lite matolja i en annan panna.
      Lägg i champinjonerna och fräs i 5 min.
      Salta, peppra. Dra åt sidan.

    5. Ringla lite olja i en ugnssäker form.
      Skala och skiva rotselleri tunt.
      Kärna ur äpplena och skiva tunt.
      Bred ut rotsellerin i botten på formen.

    6. Varva svamp, skav och äpple ovanpå.
      Grovriv cheddarost över gratängen.
      Slå på grädde. Sätt in i ugnen i 20 min.

    7. Slå på sockrade tranbär. Servera.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är oftast mager, smakrik mat. Klassas de som kraftfulla beror det på tillbehören. Rätterna är vanligen "medel" men tillbehör som pommes frites eller rösti gör rätten fettrik och kraftfull. Serveras söta tillbehö  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Krämig jordgubbslemonad
0 voting
Krämig räksoppa

Krämig räksoppa

45 minEnkelt

Om oss