Fläskfilé med avokado- och päronsalsa (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fläskfilé med avokado- och päronsalsa (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 250 gram

      Fläskfilé
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 2 styck

      Avokado
    • 1 styck

      Päron
    • 1 kruka

      Koriander (färsk)
    • 0.50 styck

      Citron
    • 1 krm

      Sambal oelekpasta
    • 80 gram

      Blandsallat
    • 4 msk

      Balsamvinäger
    • 4 kvist

      Röda vinbär
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Putsa fläskfilén fri från hinnor.
      Skär den i smala skivor.
      Salta och peppra.

    2. Skala och kärna ur avokado.
      Kärna ur päron och grovskär i bitar.
      Lägg i matmixer avokado, päron, koriander, juice av citron, lite salt och sambal oelek.
      Mixa till slät mos.

    3. Hetta upp olja i panna på medelhög värme.
      Stek fläskfiléskivorna 20 sekunder på var sida.

    4. Lägg upp sallat på tallrikar.
      Ringla över balsamvinäger.
      Lägg på fläskfilé och salsamix bredvid.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är oftast smakrika. En salt köttbit t.ex. kassler eller rimmad fläsklägg kombineras gärna med smakrika tillbehör som senap, äppelmos o.d. Kött och tillbehör är oftare kraftfulla än magra, men kan vara magert vi  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Havsfyllda avokados (förrätt)
Om oss