Kantarellbakad fläskfilé med vinbärBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kantarellbakad fläskfilé med vinbär

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Fläskfilé
    • 500 gram

      Kantareller (färska)
    • 2 dl

      Grädde
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 2 msk

      Smör
    • 2 kvist

      Röda vinbär
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 1 styck

      Baguette
  • Gör så här:
    1. Putsa fläskfilen fri från hinnor. Skär den i smala skivor. Salta och peppra.

    2. Hetta upp en torr stekpanna och stek svampen tills allt vatten dunstat bort.

    3. Tillsätt smör och olja.
      Lägg i fläskfilén.
      Fräs någon minut.

    4. Tillsätt grädde, Låt småkoka cirka 5 minuter.

    5. Lägg i vinbär strax före servering.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är i allmänhet kraftfulla och smakrika. Framdelskött som karré och revbensspjäll är fett- och kalorikt samt smakrikt. Kovar mestadels likaså. Sådant kött kombineras gärna med andra kaloririka och smakrika eller   LÄS MER
Kockens tips!

Var försiktig med mängden vinbär. De har stark smak och kan dominera så att svampsmaken försvinner.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Skysås med svarta vinbär
0 voting
Flygande fläskfilé
Om oss