Balsamicogravad laxtoast (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Balsamicogravad laxtoast (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 200 gram

      Laxfilé (färsk)
    • 1 tsk

      Salt
    • 1 tsk

      Strösocker
    • 4 tsk

      Balsamsirap
    • 100 gram

      Oliver (gröna)
    • 20 gram

      Mâchesallad
    • 50 gram

      Fetaost
    • 4 msk

      Olivolja
    • 4 skiva

      Vitt matbröd
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skiva laxen tunt och lägg på fat.
      Strö över lite salt och socker.
      Ringla över balsamvinäger.
      Låt stå i 5 minuter.

    2. Rosta bröd.
      Lägg på sallat och fetaost.
      Ringla över olivolja.
      Toppa med laxskiva.
      Lägg oliver runt om.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fiskrätter är sällan sötaktiga, men det förekommer. Sås eller tillbehör kan vara söta som t.ex. i rätten Laxbullar med karamelliserade svartrötter. Sötsyrlig lingonsylt förekommer ibland som tillbehör t.ex. till stekt strömming.   LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Tonfiskmousse (förrätt)
1 voting
Sparrissoppa (förrätt)
Om oss