Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)

  • 1 voting
    1Recension
    • 20 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Antal styck

    • 6 styck

      Filodegsark (50x25cm)
    • 12 styck

      Grön sparris (färsk)
    • 25 gram

      Babyspenat (färsk)
    • 1 styck

      Ägg
    • 1 tsk

      Rosmarin (torkad)
    • 2 krm

      Salt
    •  

      Bakplåtspapper
  • Gör så här:
    1. Ta ut filodegen och låt den tina. Sätt ugnen på 175ºC.

    2. Skär filodegsarken i fyra längder. Använd 2 delar till varje sparris.


    3. Vispa upp ägg i en kopp och pensla filodegen. Lägg några spenatblad och en sparris i ena kanten och rulla ihop. Pensla rullen med ägg. Strö över salt och rosmarin.

    4. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Lägg på sparrisen och sätt in i ugnen i 8 minuter tills gyllenbrun.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

En normalportion huvudrätt väger ungefär 500 gram. På en buffé bör man räkna med mera, upp till 1 kg tillagad mat per portion om det skall vara rikligt och för att man ofta äter mer vid buffé, samt att åtgången av olika rätter är ojämt fördelat. Naturligtvis blir det då rester över.

Rekommendation: Spara önskade bufférätter i Menyse och räkna ihop att summa vikt blir mellan 500 gram till 1 kg per gäst. Justera vid behov mängderna genom att ändra antalet portioner.

Kommentar
Liknande recept
Om oss