Grillad ryggbiff på bästa sätt (grillskolan)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillad ryggbiff på bästa sätt (grillskolan)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 4 h )

    • 3 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 kilo

      Ryggbiff (hel bit)
    • 2 msk

      Matolja till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 100ºC.

    2. Putsa köttet rent från hinnor. Behåll eventuell kappa (fetthand). Den ger fin smak. Salta och peppra.

    3. Hetta upp matfett i stekpanna och bryn köttet runt om till fin yta.

    4. Sätt in i ugnen tills innertemperatur 50-55ºC. Tillagningstid 1-1,5 timmar.

    5. Ta ut köttet och låt det vila i minst 1 timme i rumstemperatur utan folie.

    6. Sätt på grillen och förbered tillbehör.

    7. Skär köttet i tjocka portionsskivor. Pensla köttet med olja. Krydda vid behov. Grilla köttet på hög värme till fin stekyta.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Passar till

Grillad skivad bakpotatis

Grillad skivad bakpotatis

  • 15 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Klyftpotatis i ugn

Klyftpotatis i ugn

  • 30 min
  • 3 Ingredienser
  • Enkelt
Pepparlök (tillbehör)

Pepparlök (tillbehör)

  • 10 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Bästa grillresultat får man om man förlagar köttet i ugn i god tid innan grillning skall ske. Dessutom slipper man stress och tidproblem i samband med måltiden. Jämför recept Bästa oxfilén.

Ju lägre ugnstemperatur desto jämnare genomstekt blir köttet, men det tar längre tid. Ungslaga gärna köttet på förmiddagen för senare grillning på kvällen.

Kommentar
Om oss