Grillad kalvfilé på bästa sätt (grillskolan)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillad kalvfilé på bästa sätt (grillskolan)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 4 h )

    • 3 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Kalvfilé (hel bit)
    • 2 msk

      Matolja till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 100-125ºC.

    2. Putsa köttet rent från hinnor. Salta och peppra.

    3. Hetta upp matfett i stekpanna och bryn köttet runt om till fin yta.

    4. Sätt in i ugnen till innertemperatur 58-60ºC. Tillagningstid cirka 2 timmar.

    5. Ta ut köttet och låt det vila i minst 1 timme i rumstemperatur utan folie.

    6. Sätt på grillen och förbered tillbehör.

    7. Skär köttet i tjocka portionsbitar. Pensla köttet med olja. Krydda vid behov. Grilla köttet på hög värme till fin stekyta.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kalvkött har neutral smak och tillbehören i recept är ofta neutrala för att matcha det finstämda köttet. Skillnaden mot t.ex. salt kalvköttsrätt kan vara hårfin.  LÄS MER
Kockens tips!

Bästa grillresultat får man om man förlagar köttet i ugn i god tid innan grillning skall ske. Dessutom slipper man stress och tidproblem i samband med måltiden. Jämför recept Bästa oxfilén.

Ju lägre ugnstemperatur desto jämnare genomstekt blir köttet och det tar längre tid. Ungslaga gärna köttet på förmiddagen för senare grillning på kvällen.

Kommentar
Om oss