Champagnesill

Champagnesill

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Inläggningssill (fpk)

210,0 

gram

Purjolök

0,5 

st liten

Crème fraiche

3,0 

dl

Gräddfil

1,0 

dl

Granatäpple

0,5 

styck

Mousserat torrt vin

1,0 

dl

Forellrom

3,0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 209 gram)

Ingredienser

Inläggningssill (fpk) 210,0 gram  

Purjolök 0,5 st liten  

Crème fraiche 3,0 dl  

Gräddfil 1,0 dl  

Granatäpple 0,5 styck  

Mousserat torrt vin 1,0 dl  

Forellrom 3,0 msk  

Tillagning (15 min + 36 tim )

  1. Ta ut sillen och låt rinna av.
    Rensa och finhacka purjolök.

  2. Blanda crème fraiche med gräddfil i en skål. Vänd ner purjolökshacket.

  3. Skär sillfiléerna i cm-stora bitar och lägg i skålen. Gröp ur och tillsätt granatäpple. Se till att bara få med kärnor, fruktkött och saft, inte det vita innerskalet.

  4. Häll på champagnen, den kommer att lägga sig som ett bubblande skum. Vänd sedan sakta och försiktigt med en sked så att syran från champagnen får jämn spridning.

  5. Avsluta med att lägga på forellromen och vänd runt blandningen mycket försiktigt så att rommen bevaras spänstiga och hela.

  6. Ställ sillen kylt och dra i 1-2 dygn, helst 2.

  7. Servera tillsammans med färskpotatis eller på stenugnsbakat knäckebröd. En kall lager och en snaps passar utmärkt till.

Kockens kommentar

Champagnesillen har tagits fram av Robert Sundberg (Delikatessgrossisten, Sturegallerian Stockholm) och Tomas Gustavsson tidigare kock på Operakällaren. Som mousserat vin rekommenderas Bollinger eller Cremant från Alsace.

Menyse´s kommentar: Utsökt god!

Fler recept inom Påsksill

Liknande recept som Champagnesill

Annonser