Quorngryta med äpple, kokos och kardemumma (vegetarisk)Bild av Arne Adler

Quorngryta med äpple, kokos och kardemumma (vegetarisk)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 18 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 styck

      Aubergine
    • 1 dl

      Vitkål (strimlad)
    • 2 styck

      Äpple (grönt)
    • 1 styck

      Morot
    • 2 styck

      Rödlök
    • 0.50 stjälk

      Blekselleri
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 0.50 styck

      Chilifrukt (grön)
    • 2 msk

      Olivolja
    • 1.50 msk

      Currypasta (grön)
    • 4 dl

      Kokosmjölk (light)
    • 3 tsk

      Kardemumma (mald)
    • 2 msk

      Kokosflingor
    • 2 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 1 dl

      Vatten
    • 2 msk

      Misopasta (ljus)
    • 1 förp.

      Quorn-bitar
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skär aubergin i små tärningar.
      Finstrimla vitkål.
      Tärna äpple.
      Riv morot.
      Skala och finhacka lök.
      Skiva blekselleri.
      Kärna ur och hacka paprika och chili.

    2. Hetta upp olja i panna på medelvärme.
      Fräs grönsakerna lätt.
      Tillsätt kokosmjölk och fond.
      Rör ner currypasta, kardemumma och kokos.
      Låt sjuda i cirka 5 minuter under lock.

    3. Rör ut miso i vatten och tillsätt.
      Tillsätt quorn och låt koka upp.
      Småkoka i 10 minuter.

    4. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer currypasta. Servera med råris eller bulgur och givetvis en härlig sallad.
Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kockens tips!

"Det här är en av mina favoritgrytor". En helt vegetarisk rätt med mycket smak. För den som vill går det utmärkt att göra grytan med kyckling, fisk, skaldjur eller lamm.

Mager kokosmjölk eller kokosflingor är bra smaksättare. Kokos består av medellånga fettsyror och de lagras inte lika lätt in i kroppen.

Förlag: www.fitnessbolaget.se
Bilder av: Arne Adler

Kommentar
Om oss