Alspånsrökt lax (buffémat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Alspånsrökt lax (buffémat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    20 Antal bufféportioner

    • 1 styck

      Lax (hel, färsk)
    •  

      Salt & peppar
    • 3 dl

      Alspån
    •  

      Aluminiumfolie
    •  

      Grillkol/briketter
    •  

      Grill med lock
  • Gör så här:
    1. Tänd grillen i god tid.
       
    2. Salta och peppra laxen.
       
    3. Använd 1 meter folie.
      Strö alspån längs ena kanten.
      Vik folien över alspånen lika brett som laxen.
      Stick små hål i alspånsdelen.
      Lägg på laxen.
      Vik över och förslut med resterande folie.
      Var noga med att paketet blir tätt.
      Ta mer folie om så behövs.
       
    4. Lägg paketet på grillen. Stäng locket.
      Laxen är färdig efter cirka 20 minuter.
      Servera laxen varm eller kall.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Flertalet fiskrätter i denna grupp har tydlig salt smak, men är sällan kraftigt salta. Undantag är t.ex. Stekt salt sill, som är påtagligt salt. De flesta rätterna är inte heller påtagligt kraftfulla (kaloririka), utan snarare "medel", lite över genomsnittet för maträtter.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Alspånsrökt lax

Alspånsrökt lax

30 minEnkelt

Om oss