Matjestarte (förrätt el. buffé)

Matjestarte (förrätt el. buffé)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 8 h )

    • 13 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal små bitar

    • 100 gram

      Kavring
    • 75 gram

      Smör
    • 1 dl

      Grädde
    • 2 dl

      Kesella
    • 1 dl

      Crème fraiche
    • 1.50 styck

      Gelatinblad
    • 100 gram

      Matjessill
    • 0.50 styck

      Skal från citron
    • 1 knippe

      Gräslök
    •  

      Salt & vitpeppar
    •  

      Dill till garnering
    •  

      Rödlök till garnering
    • 1 styck

      Form 12X12x4 cm
  • Gör så här:
    1. Mixa kavring finfördelat i en matberedare.
       
    2. Smält smör och blanda med kavring.
      Lägg ut massan i en form med hög kant.
      Ställ in formen i kylskåp i cirka 1 timme för att bli stelt.
       
    3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Riv gult citronskal (ej det vita).
       
    4. Värm grädde, kesella och crème fraiche.
      Lägg i gelatinbladen och rör tills de smält.
       
    5. Tärna matjessill och finhacka gräslök.
      Blanda ner detta i mejeriprodukterna.
      Smaksätt med salt, peppar och citronskal.
      Häll detta i kavringformen.
      Låt stå kallt över natt.
       
    6. Ta och skär upp portionsbitar 6x3 cm.
      Garnera med lökringar och dillvippor.

KOCK: Fredrik ErikssonFredrik Eriksson

Uppdragsgivare:www.langbrovardshus.sewww.langbrovardshus.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till gruppen salt rå fisk räknas främst olika sorters inlagd sill. Utmärkande är sältan, men i övrigt är smakrikedomen mycket varierande. Delvis mot våra principer, men av praktiska skäl har vi samlat flertalet inlagda sillsorter här. Inlag  LÄS MER
Kockens tips!

Fredrik Eriksson: Det är viktigt att välja en bra matjessill, förslagsvis från Norröna i Nordnorge.

Kommentar
Om oss