Tamaribulgur med kyckling, russin, nötterBild av Arne Adler

Tamaribulgur med kyckling, russin, nötter

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 17 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 dl

      Bulgur
    • 4 styck

      Kycklingfilé
    • 0.50 styck

      Paprika (röd)
    • 0.50 styck

      Paprika (gul)
    • 1 styck

      Salladslök
    • 1 styck

      Tomater
    • 2 styck

      Kebabfeferoni
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 0.50 styck

      Chilifrukt (grön)
    • 4 styck

      Cornichon
    • 0.50 dl

      Mynta (färskhackad)
    • 1.50 msk

      Lönnsirap
    • 2 msk

      Tamarisoja
    • 1 msk

      Rapsolja
    • 1 dl

      Cashewnötter (osaltade)
    • 4 msk

      Russin
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackning.

    2. Ansa grönsakerna, skala vitlök. Hacka paprika, feferoni och mynta. Salladslök, vitlök och chilifrukt finhackas. Dela cornichonerna på längden. Grovskär tomat.

    3. Lägg grönsakerna i en skål. Rör ner lönnsirap, tamari och olja. Tillsätt nötter, bulgur och russin. Peppra. Blanda väl och ställ kallt.

    4. Strimla kycklingen. Hetta upp olja i panna på medelvärme. Stek strimlorna några minuter tills de är gyllenbruna och stumma i konsistensen. Salta och peppra.

    5. Lägg upp sallad på tallrikar oh födela kycklingen.
Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kockens tips!

En god kall rätt som passar till både vardag och fest eftersom du kan göra den kvällen innan och bara ta fram.

Kycklingen kan bytas ut mot biff, quorn eller skaldjur. Variera grönsaker enligt egen smak. Tamarisoja kan bytas ut mot annan japansk soja.

Förlag: www.fitnessbolaget.se
Bilder av: Arne Adler

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Scones med russin

Scones med russin

20 minEnkelt

Om oss