Kaffebiten med chiliBild av Arne Adler

Kaffebiten med chili

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 2 h )

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Satser (à 250g)

    • 300 gram

      Mörk choklad (70-85%)
    • 0.80 dl

      Havredryck
    • 1 msk

      Kaffepulver
    • 0.50 dl

      Sötmandel (hackad)
    • 0.50 dl

      Hasselnötter (hackad)
    • 0.50 dl

      Pekannötter (hackad)
    • 1 msk

      Chilifrukt (röd, hackad)
    • 0.50 dl

      Torkade aprikoser (hackat)
    •  

      Smörpapper
  • Gör så här:
    1. Lägg smörpapper i en större form med låg kant.

    2. Grovhacka nötter och aprikoser. Finhacka chili.

    3. Koka upp vatten till vattenbad. Ställ en rostfri bunke, mindre kastrull eller djup tallrik i kastrullen. Dra ner värmen och låt vattnet sjuda.

    4. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i. Rör om försiktigt medan chokladen smälter. Akta så att vatten inte kommer i bunken.

    5. Rör ner havredryck, nötter, kaffepulver, chili och aprikoser när chokladen smält.

    6. Blanda ordentligt. Häll ut i formen. Ställ i kyl i minst två timmar.

    7. Bryt bitar före servering. 
Kockens tips!

Havredryck kallas oftast felaktigt för havremjölk, men innehåller inte mjölk, utan består av havre, vatten och olja. Mörk choklad bidrar med enkelomättade fetter och antioxidanter.

Förlag: www.fitnessbolaget.se
Bilder av: Arne Adler

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Räk- & romröra med chili
Om oss