Spättafiskburgare med dill- och senapsrostad aubergineBild av Arne Adler

Spättafiskburgare med dill- och senapsrostad aubergine

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 17 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Spättafilé
    • 1 dl

      Rotselleri (finriven)
    • 6 styck

      Soltorkade tomater i olja (avrunnet)
    • 1 styck

      Salladslök
    • 0.50 dl

      Vetegroddar
    • 2 styck

      Ägg
    • 2 msk

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
    • Aubergine:
    • 1 st stor

      Aubergine
    • 0.50 dl

      Dill (finhackad)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 msk

      Senap (Dijon)
    • 1 tsk

      Mineralsalt
    • 0.50 tsk

      Svartpeppar (grovmald)
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Potatis
    •  

      el. ris
    • 200 gram

      Sallat
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 225ºC.

    2. Tvätta och halvera auergine.
      Dela halvorna i smala klyftor på längden.
      Halvera klyftorna.

    3. Finhacka dill. Skala och pressa vitlök.
      Blanda detta med olja och senap.
      Häll ut blandningen i en ugnssäker form.
      Lägg i auberginen och vänd runt dem ordentligt i blandningen. Sätt in ugnen ca 20 minuter tills klyftorna fått fin färg.

    4. Skala och koka potatis (eller ris).

    5. Skala och finriv rotselleri och morot.
      Finhacka soltorkade tomater och sallatslök.
      Blanda ingredienserna på en tallrik.

    6. Salta och peppra spättafiléerna.
      Vispa upp ägg med en gaffel i en skål.
      Vänd fileerna först i äggvispet och sedan i rotfruktsblandningen.

    7. Hetta upp olja i en panna på medellåg värme. Stek filérna i 3-5 min på var sida tills de fått gyllenbrun färg.

    8. Förbered sallad. Lägg upp.
Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kockens tips!

Nina Ahlm: En god rätt med ett nyttigare alternativ till den klassiska ströbrödspaneringen. Det finns en poäng med att se upp med panerad mat. Panering har en förmåga att suga upp en hel del av det fett som rätten steks i.

Förlag: www.fitnessbolaget.se
Bilder av: Arne Adler

Kommentar
Om oss