Mandarinkyckling på avokadobäddBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Mandarinkyckling på avokadobädd

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé (utan skinn)
    • 250 gram

      Mandariner (burk)
    • 4 styck

      Avokado
    • 1 styck

      Lime
    • 2 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 2 msk

      Persilja (finhackad)
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
  • Gör så här:
    1. Förbered: Finhacka persilja.
      Öppna mandarinburken, häll bort spadet. Riv limeskal, blanda med pressad juice.  Rensa bort skaft och vitt innanmäte ur chilifrukten och skär i små bitar.
       
    2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
       
    3. Kyckling: Hetta upp matfett i stekpanna på medel­hög värme. Stek kycklingen i cirka 5 minuter på var sida.
      Häll på mot slutet limejuice med skal.
       
    4. Avokadobädd: Skala och skiva avokado.
      Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme och stek persilja någon minut.
      Tillsätt avokado, mandarin och chili.
      Låt allt bli varmt. Salta och peppra.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

I denna grupp hittar vi främst syrliga kyckling- och kalkonrätter. Citron, apelsin, syrlig ost e.d. ger rätten dess karaktäristiska smak som t.ex. i Mandarinkyckling på avokadobädd. Syrligheten är påtaglig, men sällan utpräglad.  LÄS MER
Kockens tips!

Mandarin är en söt citrusfrukt som troligtvis fått sitt namn från det gamla västerländska benämningen på kinesiska ämbetsmän (mandarin), pga likheten med färgen på mandarinernas ämbetsdräkt.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Koka bönor på grillen
Om oss