Chicken piccataBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Chicken piccata

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Kycklingbröst (utan skinn)
    • 3 msk

      Parmesan (nyriven)
    • 3 msk

      Vetemjöl till panering
    • 2 styck

      Ägg
    • 3 msk

      Matfett (smör)
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    • 300 gram

      Pasta
    • 4 dl

      Tomatsås
    • 150 gram

      Sugar snaps
  • Gör så här:
    1. Tillred egen tomatsås om sådan önskas.
      Koka pasta enligt anvisning på förpackning.
       
    2. Riv parmesanost på en tallrik. Häll mjöl på en annan tallrik och blanda med lite salt.
      Vispa upp ägg med en gaffel i en skål.
       
    3. Ta av skinnet på kycklingen.
      Skär den på längden, platta ut något.
      Vänd bitarna i mjölet.
      Klappa/skaka av överflödigt mjöl.
      Vänd bitarna först i äggvispet sedan i den rivna osten. Lägg åt sidan. Låt vila en stund.
       
    4. Hetta upp matfett i stekpanna på medelvärme. Pannan får inte vara alltför het, för att inte svartbränna paneringen.
      Stek kycklingen på båda sidorna tills gyllenbruna.
       
    5. Koka upp vatten och lägg i sugar snaps.
      Ta av kastrullen från plattan och ta ur bönorna efter 1 minut.
       
    6. Häll bort vattnet från pastan och blanda med tomatsås.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Annes tomatsås

Annes tomatsås

  • 7 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kyckling, kalkon och struts är mager mat med neutral smak. Är även tillbehören neutrala blir hela rätten i sin helhet neutral. Till neutrala rätter gäller generellt att välja lättare, mildare drycker.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Chicken korma

Chicken korma

30 minMedel

0 voting
Chicken Milano

Chicken Milano

40 minMedel

Om oss