Parmakyckling med hallonsalsaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Parmakyckling med hallonsalsa

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé
    •  

      Oregano (torkad)
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Olivolja till stekning
    • 4 skiva

      Parmaskinka (rökt)
    • 2 dl

      Vispgrädde
    • 2 msk

      Balsamvinäger
    • 1 msk

      Kycklingfond (konc)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • Salsa:
    • 4 dl

      Hallon (färska)
    • 2 msk

      Rödlök (hackad)
    • 1 dl

      Hasselnötter
    • 1 krm

      Salt
    • 800 gram

      Potatis (färsk)
  • Gör så här:
    1. Förbered: Sätt ugnen på 225°C.
      Skala vitlök. Skala och hacka rödlök.
      Rosta (stek i torr panna) hasselnötter, samt grovhacka dem. Rengör potatis.
       
    2. Kyckling: Krydda filéerna med salt, peppar och oregano. Hetta upp matfett i panna och bryn filéerna hastigt runt om till fin färg.
       
    3. Linda parmaskinka runt filéerna. Lägg över i ugnssäker form med hög kant.
       
    4. Rör ihop grädde, balsamvinäger, fond och tillsätt pressad vitlök. Häll det i formen.
      Sätt in i ugnen i 15 minuter.
       
    5. Potatis: Koka (färsk-)potatis.
       
    6. Salsa: Blanda alla ingredienser försiktigt.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Sötman i sötaktiga fågelrätter orsakas av söta tillbehör. Vanligtvis finns en söt sås med i rätten och som sötats med gelé, honung e.d. Tillbehören kan vara söta, som i en hallonsalsa. Oftast är såsen inte rent sö  LÄS MER
Kommentar
Om oss