Pocherade kycklingbullar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Pocherade kycklingbullar

Lägg till ingredienser

Satser (ā 7 st): 2

Kycklingfilé

2,0 

styck

Koriander (färsk)

0,5 

kruka

Chilifrukt (röd)

2,0 

cm

Salt

1,0 

tsk

Ägg

1,0 

styck

Grädde

0,5 

dl

Saffran

0,5 

förp.

Skal från citron

1,0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Troppo Zeta Montepulciano d´Abruzzo

Smakrikt rött vin
Pris: 171 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 219 gram)

Ingredienser

Kycklingfilé 2,0 styck  

Koriander (färsk) 0,5 kruka  

Chilifrukt (röd) 2,0 cm  

Salt 1,0 tsk  

Ägg 1,0 styck  

Grädde 0,5 dl  

Saffran 0,5 förp.  

Skal från citron 1,0 tsk  

Kock: Anne

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (1 tim )

  1. Strimla kycklingen.
    Grovhacka koriander.
    Finstrimla chili.
    Riv citronskal.

  2. Mixa detta med lite salt hastigt i matmixer eller med en mixerstav.

  3. Tillsätt ägg, grädde, saffran och citronskal.
    Mixa tills allt blandat sig väl.
    Ställ in i kylskåp i 30 minuter.

  4. Koka upp rikligt med vatten. Låt sjuda.
    Gör små köttbullar av färsen.
    Använd en blöt sked och blöt handflata.
    Lägg bullarna i det sjudande vattnet.
    När de flyter up är de klara.

Fler recept inom Kokt kyckling, gryta

Liknande recept som Pocherade kycklingbullar

Annonser