Ingredienser
Kycklingfilé 2,0 styck
Koriander (färsk) 0,5 kruka
Chilifrukt (röd) 2,0 cm
Salt 1,0 tsk
Ägg 1,0 styck
Grädde 0,5 dl
Saffran 0,5 förp.
Skal från citron 1,0 tsk
Tillagning (1 tim )
- Strimla kycklingen.
Grovhacka koriander.
Finstrimla chili.
Riv citronskal. - Mixa detta med lite salt hastigt i matmixer eller med en mixerstav.
- Tillsätt ägg, grädde, saffran och citronskal.
Mixa tills allt blandat sig väl.
Ställ in i kylskåp i 30 minuter. - Koka upp rikligt med vatten. Låt sjuda.
Gör små köttbullar av färsen.
Använd en blöt sked och blöt handflata.
Lägg bullarna i det sjudande vattnet.
När de flyter up är de klara.
Fler recept inom Kokt kyckling, gryta
Liknande recept som Pocherade kycklingbullar
-
Sötsur dillkyckling (kycklinggryta)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Spisa
-
Shireen polo (Shirin polo)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus
-
Vårgryta med kyckling
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Kycklinggulasch
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Kycklinggryta med bönor, tomat och selleri
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus
-
Kycklingfilégryta med tomat och vin
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Kokt kyckling med dillsås (kycklinggryta)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Spisa
-
Pocherade kycklingbullar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne
-
Irländsk kycklinggryta
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter
-
Coq au vin (klassisk fransk kycklinggryta)
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Spisa