Frasvåfflor med kardemumma

Frasvåfflor med kardemumma

  • 1 voting
    1Recension
    • 45 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Antal våfflor

    • 100 gram

      Smör
    • 4 dl

      Standardmjölk
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 1 tsk

      Bakpulver
    • 1 msk

      Kardemumma (mald)
    •  

      Smör till gräddning
    • Tillval:
    • 3 dl

      Vispgrädde
    • 2 dl

      Sylt
  • Gör så här:
    1. Smält smör och låt det svalna.

    2. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken under omrörning till en jämn smet. Rör ner resten av mjölken och smöret.

    3. Hetta upp ett våffeljärn. Smörj med smör första gången. Häll på cirka 1 dl smet och bred ut den. Grädda våfflan gyllenbrun. Lägg över på galler och grädda nästa.

    4. Vispa under tiden grädde.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Kardemummavåfflor ger julsmakskänsla.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Frasvåfflor med rom
Om oss