Laxboller - norska laxquenellerBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Laxboller - norska laxqueneller

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 8 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Laxfilé
    • 1 styck

      Ägg
    • 2 msk

      Potatismjöl
    • 5 dl

      Mjölk
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 300 gram

      Grön minisparris
    • 200 gram

      Stekfläsk (rimmat)
    • 800 gram

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis.
      Finstrimla fläsk.
      Ansa sparris.

    2. Mixa i matberedare fisk, ägg, potatismjöl, mjölk, salt och peppar till jämn fin smet. Tillsätt inte all mjölk med en gång. Smeten skall vara ganska fast.

    3. Koka upp vatten i en bred kastrull. Ta av kastrullen från plattan när bullarna skall läggas i.

    4. Blöt händerna. Lägg en stor klick smet i handen och forma med hjälp av en stor fuktad sked en fin och jämn quenell (avlång bulle). Blöt hand och sked ofta, men se till att det inte kommer vatten i bunken med smet.

    5. Lägg ner bullarna försiktigt med skeden i kastrullen med hett vatten. Lägg inte ner fler bullar än att de får plats bredvid varandra.

    6. Koka upp vattnet igen och stäng av värmen. Låt bullarna ligga kvar i 10 minuter. Vänd dem en gång efter halva tiden.

    7. Stek fläskskivorna några minuter.
      Tillsätt sparrisen mot slutet.

    8. Ta ut qunellerna med hålslev och låt vattnet rinna av. Servera med tillbehör.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Neutrala rätter saknar inte smak, men de har ingen tydlig enskild smak. Rätterna kan vara svåra att avskilja från andra smakgrupper. Avgörande är som regel att inte tillbehören har någon utpräglad smak. Fisken har som regel neutral, mild s  LÄS MER
Kockens tips!

Bullarna skall bara bli genomvärmda av vattnet. Kokas bullarna blir de sega och faller lätt sönder.

Små fiskbullar formas med små skedar och tillagas på samma sätt, men skall ligga kortare tid i vattnet.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Sejfilé på norskt vis
Om oss