Fiskpaté med räkorBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fiskpaté med räkor

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 5 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Tjocka skivor

    • 800 gram

      Koljafilé
    • 1 styck

      Ägg
    • 2 msk

      Potatismjöl
    • 0.50 msk

      Salt
    • 3.50 dl

      Mjölk
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 120ºC.

    2. Mixa i matberedare fisk, ägg, potatismjöl, mjölk och salt till grov smet. Smeten skall vara ganska lös.

    3. Smörj en brödform.
      Fyll formen, men inte ända upp.
      Tryck till med handen och dunka formen i bordet så att fisksmeten packar sig.
      Jämna till ytan och torka ren kanten.

    4. Sätt in i ugnen i 30-40 minuter. Puddingen är klar när den känns styv rakt igenom med ett lätt tryck med en sked. Den skall ha svällt lite och ha ljusbrun skorpa.

      Täck med aluminiumfolie om ytan blir för brun innan puddigen är klar.

    5. Ta ut puddingen. Lossa kanten med kniv och vänd den upp och ner.

    6. Skala räkor och garnera puddingen med dem. 

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Neutrala rätter saknar inte smak, men de har ingen tydlig enskild smak. Rätterna kan vara svåra att avskilja från andra smakgrupper. Avgörande är som regel att inte tillbehören har någon utpräglad smak. Fisken har som regel neutral, mild s  LÄS MER
Kockens tips!

För att göra en fiskpaté bör fet fisk väljas, t.ex. kolja, sej eller makrill.

Steks puddingen vid för hög värme blir skorpan brun och innanmätet löst. Puddingen kan även tillagas i vattenbad.

Färsen kan ätas kall eller varm och helst nylagad. Skivor kan stekas. Som tillbehör passar stekta eller kokta grönsaker och rotfrukter, samt en vit grundsås med kapris.

Puddingen sparas i kylskåp och kan värmas upp igen eller stekas i skivor.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kärleksgryta med räkor
Om oss