Fiskfärs - grundreceptBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fiskfärs - grundrecept

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Koljafilé
    • 1 styck

      Ägg
    • 2 msk

      Potatismjöl
    • 2 tsk

      Salt
    • 2 dl

      Mjölk
    • Tillval:
    •  

      Purjolök
    •  

      Gräslök
  • Gör så här:
    1. Fin fiskfärs
      Färsen används till fiskbullar, queneller, fiskpudding och timbaler.

      Renskuren fisk finmals i matberedare tillsammans med ägg, potatismjöl, salt och mjölk. I kvarn mals fisken flera gånger.

      Smeten bör vara ganska fast till fiskbullar och queneller, men till fiskpudding lite lösare. Tillsätt därför mjölk lite i taget tills lagom konsistens.

    2. Grov fiskfärs till fiskburgare
      Renskuren fisk grovmals i matberedare.
      En gång i kvarn. Tillsätt ägg salt, potatismjöl och mjölk eller vatten. Smeten skall vara ganska fast.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Alternativ

Fiskpaté med räkor

Fiskpaté med räkor

  • 45 min
  • 6 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Neutrala rätter saknar inte smak, men de har ingen tydlig enskild smak. Rätterna kan vara svåra att avskilja från andra smakgrupper. Avgörande är som regel att inte tillbehören har någon utpräglad smak. Fisken har som regel neutral, mild s  LÄS MER
Kockens tips!

Fet fisk bör väljas, t.ex. sill, lax eller makrill. Mager fisk som t.ex. torsk ger grynig konsistens och faller lätt samman.

Sej, sill och makrill ger färsen grå färgton.

Finskuren purjolök eller gräslök i färsen ger fin smak.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Lasagne - grundrecept

Lasagne - grundrecept

1 h 25 minMedel

0 voting
Aromsmör - grundrecept
Om oss