Fiskfärs - grundrecept

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Fiskfärs - grundrecept

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Koljafilé

800.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Potatismjöl

2.0 

msk

Salt

2.0 

tsk

Mjölk

2.0 

dl

 

Tillval:

 

Purjolök

 

 

Gräslök

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Neethlingshof Sauvignon Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 238 gram)

Ingredienser

Koljafilé 800.0 gram  

Ägg 1.0 styck  

Potatismjöl 2.0 msk  

Salt 2.0 tsk  

Mjölk 2.0 dl  

 

Tillval:

Purjolök  

Gräslök  

 

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (30 min )

  1. Fin fiskfärs
    Färsen används till fiskbullar, queneller, fiskpudding och timbaler.

    Renskuren fisk finmals i matberedare tillsammans med ägg, potatismjöl, salt och mjölk. I kvarn mals fisken flera gånger.

    Smeten bör vara ganska fast till fiskbullar och queneller, men till fiskpudding lite lösare. Tillsätt därför mjölk lite i taget tills lagom konsistens.

  2. Grov fiskfärs till fiskburgare
    Renskuren fisk grovmals i matberedare. En gång i kvarn. Tillsätt ägg salt, potatismjöl och mjölk eller vatten. Smeten skall vara ganska fast.

Kockens kommentar

Fet fisk bör väljas, t.ex. sill, lax eller makrill. Mager fisk som t.ex. torsk ger grynig konsistens och faller lätt samman.

Sej, sill och makrill ger färsen grå färgton.

Finskuren purjolök eller gräslök i färsen ger fin smak.

Alternativ

Fiskekaker

Fiskepaté med reker

Seikaker

Laxboller

Fiskekarbonader

Fler recept inom Fiskburgare, fiskbullar

Liknande recept som Fiskfärs - grundrecept

Annonser