Ingefärsdoftande rödbetssoppaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ingefärsdoftande rödbetssoppa

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 kilo

      Rödbetor
    • 50 gram

      Ingefära (inlagd)
    • 2 msk

      Olivolja
    • 2 msk

      Vinäger
    • 1.50 liter

      Vatten till soppa
    • 1.50 msk

      Grönsaksfond (konc)
    •  

      el. buljongtärning
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Ärtskott till garnering
  • Gör så här:
    1. Skala och tärna rödbetorna. Hacka ingefära.

    2. Hetta upp olja i en stor kastrull. Fräs rödbetor och ingefära i ett par minuter utan att bränna.

    3. Tillsätt vinäger, vatten och fond. Låt småkoka i 25 minuter.

    4. Tillred gucka om sådan önskas som topping (se separat recept).

    5. Mixa med mixerstav tills soppan är slät. Salta och peppra enligt egen smak.

    6. Servera soppan i skålar. Toppa med ärtskott och gucka.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kockens tips!

Gucka = en röra, dipp eller spread.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Mammas rödbetssoppa
Om oss