Koriander- och ingefärssillBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Koriander- och ingefärssill

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 1 h )

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Bufféportioner

    • 200 gram

      Inläggningssill (fpk)
    • 1 kruka

      Koriander (färsk)
    • 2 cm

      Färsk ingefära
    • 1 styck

      Äpple (helst rött)
    • 250 gram

      Yoghurt (turkisk)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Finhacka koriander (se kommentar).
      Skala och finriv ingefära.
      Kärna ur äpple, halvera och skiva tunt.
      Skär sillen i bitar.
       
    2. Blanda alla ingredienser i en bunke.
      Låt stå och dra i minst 1 timme.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till gruppen salt rå fisk räknas främst olika sorters inlagd sill. Utmärkande är sältan, men i övrigt är smakrikedomen mycket varierande. Delvis mot våra principer, men av praktiska skäl har vi samlat flertalet inlagda sillsorter här. Inlag  LÄS MER
Kockens tips!

Koriander har en speciell smak som inte alla tycker om. Var därför lite försiktig med mängden enligt egen smak.

Kommentar
Liknande recept
Om oss