Grön quinoasallad med avokadoBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grön quinoasallad med avokado

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 dl

      Quinoa
    • 1 styck

      Gurka
    • 3 styck

      Tomater
    • 2 styck

      Avokado
    • 1 styck

      Rödlök
    • 0.50 styck

      Citron
    •  

      Salt & svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Koka quinoa på svag värme enligt anvisning på förpackning (ca 20 minuter).

    2. Skala rödlök och avokado. Finhacka gurka, tomater, rödlök och avokado. Lägg upp i skål.

    3. Häll eventuellt av kvarvarande vatten från quinoan och låt svalna någon minut. Blanda med grönsakerna och pressa citron över.

    4. Salta och peppra. Servera.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kokta grönsaker blir lätt neutrala vid tillagning. Är kryddningen dessutom mild blir rätten neutral. En naturell mager sallad kan skapa problem ihop med dryck, främst ihop med vin, om sallden är besk. Fett och syra (dressing) mildrar dock effekten. Om en naturel  LÄS MER
Kockens tips!

En enkel måltid som även passar bra som tillbehör. För en matigare måltid passar stekt kyckling bra att lägga till.

Quinoa finns som gul, röd och svart i handeln där den svarta sägs ha kraftigare smak och hårdare konsistens.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grön quinoasallad med avocado
Om oss