Rosédoftande lammfärsburgareBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rosédoftande lammfärsburgare

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Lammfärs
    • 150 gram

      Trattkantarell
    • 2 tsk

      Rosépeppar (hel)
    • 1 styck

      Äpple (rött, syrligt)
    • 0.50 dl

      Vatten
    •  

      Matolja till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • 400 gram

      Rödkål
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 20 gram

      Timjan (färsk)
    • 1 styck

      Skal från citron
    • 1 styck

      Baguette
    •  

      Smör till stekning
  • Gör så här:
    1. Rensa svamp, skär i bitar. Hacka timjan. Finstrimla rödkål. Skala och finhacka vitlök. Krossa rosépeppar. Grovriv äpple.

    2. Hetta upp en stekpanna utan matfett och stek svampen tills all fukt försvunnit. Dra åt sidan.

    3. Sätt ugnen på 200°C.

    4. Blanda väl i en bunke färs, rosépeppar, äpple och kantareller. Tillsätt vatten, salt och peppar. Forma färs till portionsburgare.

    5. Hetta upp olja i en panna. Stek burgarna 2 min på var sida. Lägg i ugnssäker form. Sätt in i ugnen i 10 minuter.

    6. Stek rödkålen i olja med vitlök och timjan ett par minuter tills den mjuknat något.
      Riv över citronskal. Salta och peppra.

    7. Skär baguetten i bitar. Hetta upp smör med vitlök och stek brödet med insidan nedåt.

    8. Lägg upp som på bilden. Servera gärna pepparrot- och äppelfraiche till (separat recept).

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kommentar
Om oss