Pumpasoppa à la AnneBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pumpasoppa à la Anne

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1.50 kilo

      Pumpa
    • 1 styck

      Citrongräs
    • 2 cm

      Färsk ingefära
    • 0.50 styck

      Rödlök
    • 2 msk

      Matolja
    • 1 liter

      Vatten
    • 1 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 1 styck

      Citron
    • 4 dl

      Kokosmjölk
    • 1 kruka

      Koriander (färsk)
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skala och kärna ur pumpan. Skär köttet i mindre bitar. Finhacka citrongräs (nedre delen). Skala och finhacka ingefära och lök.
       
    2. Hetta upp olja i en stor stekkastrull. Lägg i pumpa, citrongräs, ingefära och lök. Fräs det mjukt i ett par minuter. Rör om.
       
    3. Tillsätt vatten+fond och sambal oelek. Låt småkoka i 15 minuter.
       
    4. Riv citronskal. Tillsätt skalet i soppan Pressa ner citrinjuice och häll i kokosmjölk. Låt småkoka i 5 minuter.
       
    5. Tillsätt korianderblad. Mixa soppa slät med en mixerstav. Salta. Späd med lite vatten om den är för tjock.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ris à la Malta

Ris à la Malta

30 minEnkelt

Om oss