Rapphöna på svart pastabäddBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rapphöna på svart pastabädd

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 st stor

      Rapphönsbröst
    •  

      el. kycklingfilé
    • 200 gram

      Fetakuber i olja (Apetina)
    • 70 gram

      Lufttorkad skinka
    • 10 gram

      Hasselnötter
    • 250 gram

      Spagetti neri (svart)
    • 200 gram

      Trattkantarell
    • 1 styck

      Squash
    • 2 styck

      Paprika (orange)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Citron
    •  

      Matolja till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Separera oljan från osttärningarna.
      Hetta upp ostoljan i stekpanna.
      Stek fågelbrösten 2 min på var sida.
      Lägg över brösten i ugnssäker form med insidan uppåt. Sätt ugnen på 175°C.
       
    2. Finstrimla skinkan.
      Grovhacka nötter.
      Blanda med osten.
      Fördela blandningen på brösten.
      Sätt in i ugnen i 20 minuter.
       
    3. Koka pasta enligt anvisning på förpackning.
       
    4. Rensa svamp. Ansa/rensa paprika.
      Strimla squash och paprika.
      Skala och finhacka vitlök.
      Hetta upp olja i panna och tillsätt squash, paprika, svamp och vitlök.
      Fräs i 2 minuter, salta och peppra.
      Pressa över citronjuice.
      Blanda med pastan.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Rapphöna i konjaksås
Om oss