Pepparkaksglass med fruktkompottBild av Norskfisk.se

Pepparkaksglass med fruktkompott

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 4 h )

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 0.50 liter

      Vaniljglass
    • 10 styck

      Pepparkakor
    • Tillbehör:
    • 2 styck

      Äpple (fast sort)
    • 2 styck

      Päron
    • 50 gram

      Strösocker
    • 3 msk

      Sherry (söt)
    • 100 gram

      Valnötter/hasselnötter
    • 100 gram

      Sultanrussin (el. svarta)
    • 50 gram

      Dadlar (utan kärnor)
  • Gör så här:
    1. Mixa glass med pepparkakor i matberedare. Sätt i frysen i cirka 4 timmar.
    2. Skala äpple och päron. Skär i kuber. Lägg i kastrull. Tillsätt socker och sherry. Koka upp.
    3. Grovhacka nötter. Tillsätt russin, dadlar och nötter i kastrullen. Låt koka några minuter. Se till att frukten behåller sin form, det får inte bli mos.
    4. Ta ut glassen och låt tina något. Portionera ut glass och servera ljummen kompott till.

KOCK: norskfisk.senorskfisk.se

Uppdragsgivare:www.norskfisk.sewww.norskfisk.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Efterrätter är ofta krämiga och söta vilket som regel ger hög kalorimängd. Större portioner kan kännas väl mäktigt varför portionsmängden med fördel kan begränsas.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Julig pepparkaksglass
Om oss