Kumminkryddat knäckebröd med brynt vispat smör

Foto: Norskfisk.se

Kumminkryddat knäckebröd med brynt vispat smör

Lägg till ingredienser

Antal st: 7

Fördeg:

 

Mjölk

2,5 

dl

Jäst (färsk)

12,5 

gram

Honung

1,5 

msk

Rågmjöl

2,0 

dl

Vetemjöl

0,5 

dl

 

Efterdeg:

 

Rågmjöl

5,0 

dl

Vetemjöl

1,0 

dl

Salt

4,0 

krm

Kummin (hel)

1,0 

msk

 

Tillbehör:

 

Smör

200,0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 135 gram)

Ingredienser

Fördeg:

Mjölk 2,5 dl  

Jäst (färsk) 12,5 gram  

Honung 1,5 msk  

Rågmjöl 2,0 dl  

Vetemjöl 0,5 dl  

 

Efterdeg:

Rågmjöl 5,0 dl  

Vetemjöl 1,0 dl  

Salt 4,0 krm  

Kummin (hel) 1,0 msk  

 

Tillbehör:

Smör 200,0 gram  

Kock: norskfisk.se

Uppdragsgivare: Norskfisk.se

Tillagning (30 min + 3 tim )

  1. Fördeg: Värm mjölk fingervarmt (37ºC).
  2. Rör ut jäst och honung i mjölken. Blanda detta med mjölet. Blanda väl. Täck med duk och låt jäsa i 2 timmar.
  3. Efterdeg: Blanda mjöl, kummin och salt med fördegen. Baka ut till runda bollar. Kavla ut dem till tunna kakor. Smörj ugnsplåtar med matfett. Lägg kakorna på plåten. Låt jäsa under duk i 20 minuter.
  4. Sätt ugnen på 220ºC.
  5. Nagga kakorna (picka hål) med en gaffel. Grädda först i 5 minuter. Sänk värmen till 180ºC. Grädda i 8 minuter.
  6. Smör: Smält smör i en kastrull under omrörning tills fin gyllenbrun färg och doft av nöt och karamell. Kyl smöret tills det hårdnat utan att bli stelt. Vispa upp smöret tills mjukt.

Fler recept inom Hårt bröd

Liknande recept som Kumminkryddat knäckebröd med brynt vispat smör

Annonser