Renskavslasagne med fetaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Renskavslasagne med feta

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 240 gram

      Renskav
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      King solo (vitlök)
    •  

      el. vitlöksklyftor
    • 100 gram

      Svamp (färsk)
    • 5 styck

      Tomater
    • 2 msk

      Olivolja
    • 200 gram

      Fetaost
    • 10 styck

      Lasagneplattor
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Finstrimla renskav.
      Skala och finhacka lök och vitlök.
      Grovhacka svamp och tomater.

    2. Hetta upp olja i en kastrull.
      Lägg i skav, lök och vitlök.
      Fräs i cirka 2 minuter. Rör om.

    3. Tillsätt svamp och fräs i 2 minuter till.
      Tillsätt tomathacket. Salta och peppra.
      Låt småkoka under lock i cirka 15 minuter.
      Sätt ugnen på 175°C.

    4. Täck botten på en ugnssäker form med renskavsblandningen. Täck över med lasagneplattor. Häll på lite renskav igen och smula ner fetaost. Upprepa tills skaven tagit slut. Toppen skall bestå av skavröra.

    5. Sätt in i ugnen i cirka 35 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är som regel mager, smakrik mat. Köttet, liksom tillbehören är mer eller mindre smakrika. Rådjurs- och hjortkött har mild viltsmak, medan älg, björn och vildsvin har kraftigare viltsmak. Serveras söta tillbehör till maten kla  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss