Bröd med aprikos och hasselnöt

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Bröd med aprikos och hasselnöt

Lägg till ingredienser

Antal limpor: 2

Vatten

5,0 

dl

Jäst (färsk)

50,0 

gram

Dinkelmjöl

8,0 

dl

Rågmjöl

4,0 

dl

Salt

1,0 

msk

Smör

20,0 

gram

Hasselnötter

1,0 

dl

Russin

1,0 

dl

Torkade aprikoser

1,0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 690 gram)

Ingredienser

Vatten 5,0 dl  

Jäst (färsk) 50,0 gram  

Dinkelmjöl 8,0 dl  

Rågmjöl 4,0 dl  

Salt 1,0 msk  

Smör 20,0 gram  

Hasselnötter 1,0 dl  

Russin 1,0 dl  

Torkade aprikoser 1,0 dl  

Kock: Anne

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (2 tim )

  1. Låt smöret bli rumsvarmt. Värm vattnet fingervarmt (37°C).

  2. Smula jäst i en bunke. Rör ut jästen i vattnet.

  3. Tillsätt mjöl, salt och smör. Knåda väl eller kör i degblandare i 3 minuter.

  4. Grovhacka nötter och aprikoser. Tillsätt detta och russin i degen. Blanda väl igen. Låt jäsa i bunke med duk över i 30 minuter.

  5. Knåda ihop degen. Låt jäsa i 30 minuter.

  6. Ta upp degen och knåda ihop den igen. Dela degen. Forma limpor. Lägg över på smord plåt. Låt jäsa under duk i 50 minuter.

  7. Sätt ugnen på 220°C.

  8. Grädda i ugnen i 30 minuter.

PASSANDE RÖROR

Pumparöra

Cashewröra

Rödbetsröra

Kikärtsröra

Fler recept inom Ljust bröd

Liknande recept som Bröd med aprikos och hasselnöt

Annonser