Potatis- och jordärtskocksrösti med spenatstuvad karljohansvamp (lätt måltid)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Potatis- och jordärtskocksrösti med spenatstuvad karljohansvamp (lätt måltid)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Potatis
    • 200 gram

      Jordärtskocka
    • 25 gram

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • 500 gram

      Karljohansvamp
    • 100 gram

      Babyspenat (färsk)
    • 1 dl

      Vispgrädde
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200ºC.

    2. Skala och riv potatis och jordärtskockor. Lägg över i en bunke med vatten. Rensa svampen. Skär i mindre bitar.

    3. Hetta upp smör i stekpanna. Häll det rårivna i ett såll. Tryck till med handen så att vattnet pressas ut.

    4. Lägg handfullstora klickar rårivet i pannan. Platta till högarna lätt med stekspade. Stek någon minut på var sida. Salta lätt. Lägg över i smord ugnssäker form. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.

    5. Stek svampen i torr halvhet panna tills all vätska försvunnit. Tillsätt sedan matfett. Salta och peppra. Vänd ner spenaten och tillsätt grädden. Låt småkoka några minuter tills lagom konsistens.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

I stället för ugn kan potatisplättarna stekas i pannan. Platta i så fall ut dem lite mer och stek dem till gyllenbrun färg på båda sidorna.

Detta är en lätt måltid eller lämplig som förrätt. Dubbla ingrediensmängderna om hel måltid önskas.

Kommentar
Om oss