Bulgursallad med russin, aprikos och mandelBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bulgursallad med russin, aprikos och mandel

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 dl

      Bulgur (grovkrossad)
    • 8 dl

      Vatten
    • 4 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Hönsbuljongtärning
    • 4 styck

      Salladslök
    • 4 dl

      Sötmandel
    • 1 dl

      Russin
    • 1 dl

      Russin (gröna)
    • 8 styck

      Torkade aprikoser
    • 300 gram

      Rökt tilltuggskorv
    •  

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och skiva vitlök.
      Hacka aprikoserna.
      Skiva salladslök och korv.
       
    2. Fräs vitlöken i en kastrull på medelvärme med lite matfett i ett par minuter.
       
    3. Tillsätt vatten, bulgur och buljongtärning.
      Lättsalta. Låt sjuda på svag värme 10 min.

      Häll bort överflödigt vatten. Låt stå under lock och svälla i några minuter.
       
    4. Rosta mandlar med skal i torr het panna med lite salt i några minuter.
       
    5. Blanda ner mandlar, russin, aprikoser, salladslök och skivad korv i kastrullen. Smaka av med salt, peppar och lite olivolja.

KOCK: Karin IhreKarin Ihre

Uppdragsgivare:www.paenlaga.sewww.paenlaga.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad. Sallader är ofta kraftfulla,   LÄS MER
Kockens tips!

Tips till friluftsmänniskor: Torkad frukt och nötter är bra energikällor, väger lite, tar liten plats och har lång hållbarhet. Utmärkt att ta med på utflykter m.a.o.

Kommentar
Om oss