Lammkorv med olivpotatissalladBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lammkorv med olivpotatissallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 styck

      Lammkorv (merguez)
    • 12 st liten

      Potatis
    • 12 styck

      Soltorkade tomater i olja (avrunnet)
    • 1 kruka

      Basilika
    • 40 styck

      Oliver (svarta kalamata)
    •  

      Svartpeppar
    •  

      Flingsalt
    • Tillval:
    •  

      Balsamvinäger
  • Gör så här:
    1. Potatis: Tvätta/borsta potatisen.
      Skär i bitar och koka i lättsaltat vatten.
       
    2. Sallad: Skär soltorkade tomater i bitar.
      Plocka av basilikablad och riv i delar.
      Blanda oliver, tomater, basilika och potatis.

      Smaka av med salt och peppar, samt med balsamvinäger om så önskas.
       
    3. Stek lammkorven runtom några minuter.

KOCK: Karin IhreKarin Ihre

Uppdragsgivare:www.paenlaga.sewww.paenlaga.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är i allmänhet kraftfulla och smakrika. Framdelskött som karré och revbensspjäll är fett- och kalorikt samt smakrikt. Kovar mestadels likaså. Sådant kött kombineras gärna med andra kaloririka och smakrika eller   LÄS MER
Kockens tips!

Smaken på den här rätten är beroende av råvarorna. Oliver kan skifta enormt i smak och konsistens, beroende på sort och producent. Likaså smakar (lamm-)korvar väldigt olika beroende på producent.

Kommentar
Liknande recept
Om oss