Annes inkokta sommarlaxBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Annes inkokta sommarlax

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 kilo

      Laxfilé (utan skinn)
    • Lag:
    • 3 liter

      Vatten till lag
    • 2 msk

      Ättikssprit (12%)
    • 4 blad

      Lagerblad
    • 1 tsk

      Salt
  • Gör så här:
    1. Koka upp lagingredienserna i en kastrull. Låt sjuda några minuter.

    2. Rensa fisken fri från ben och skinn. Skär i portionsbitar.

    3. Lägg ner bitarna i lagen. Dra av kastrullen från plattan. Låt stå i 20 minuter. Ta ur fisken, lägg upp på fat.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Citron används ofta till fiskrätter vilket ger syrlig smak. Ett annat sätt att skapa syrlighet är genom inläggning eller kokning av fisk i ättika. Ett sådant exempel är inkokt lax som marinerats i ättikslag. Syrligheten förstärks om inlagd ättiksgurka serveras till rätten. Generellt är dock syrlighe  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Annes grötkrydda

Annes grötkrydda

8 minEnkelt

Om oss