Råstekt potatis i panna

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Råstekt potatis i panna

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

12.0 

styck

Matfett till stekning

 

 

Salt & peppar

 

 

Vitlök ?

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 224 gram)

Ingredienser

Potatis 12.0 styck  

Matfett till stekning  

Salt & peppar  

Vitlök ?  

Kock: Spisa

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (40 min )

  1. Skala och skär potatis i tärningar eller skivor. Ju mindre, tunnare desto knaprigare.

  2. Hetta upp matfett i stekpanna. Stek potatisen i omgångar 5-10 minuter på hög värme i rikligt med matfett, tills potatisen fått fin färg. Vänd då och då. Lägg åt sidan och stek mer potatis.

  3. Efterstek all potatis på medelvärme tills potatisen är varm och lagom mjuk.

  4. Tillsätt eventuellt hackad vitlök mot slutet av stekningen om vitlökssmak önskas. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Större mängd potatis kan råstekas i ugn. Sätt ugnen på 200 grader. Bryn matfett i långpanna, lägg i potatis och stek i ugn cirka 30 minuter. Smaka av med kryddor.

Skalad rå potatis svartnar efter ett tag om den inte steks. För att undvika detta, lägg färdig potatis t.v. i en skål med kallt vatten. Låt potatisen rinna av, torka inför stekning.

Den godaste råstekta potatisen görs på mandelpotatis (tycker vi på Menyse).

ALTERNATIV

Alt: Klyftpotatis

Fler recept inom Stekt potatis

Liknande recept som Råstekt potatis i panna

Annonser