Corned Beef Hash - potatismos med köttBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Corned Beef Hash - potatismos med kött

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 200 gram

      Corned Beef (burk)
    • 500 gram

      Potatis
    • 1 dl

      Mjölk
    • 4 styck

      Ägg
    • 2 msk

      Matfett till stekning
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    • 100 gram

      Blandsallat
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och låt svalna.

    2. Mosa potatisen tillsammans med lite mjölk till lagom konsistens. Blanda ner köttet. Salta? Tänk på att köttet är salt. Forma "hamburgare" av moset.

    3. Stek ägg i panna med lite matfett.

    4. Stek samtidigt potatisburgarna på medelhög värme i matfett tills gyllenbruna.

    5. Lägg upp burgarna och ägg ovanpå. Servera gärna sallat till.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Corned beef är en amerikansk klassisker, känd som kött på burk under andra världskriget, dvs kött som gnidits in med salt eller som lagts i saltlösning. En svensk motsvarande klassiker är "Salta Biten".

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Potatismos

Potatismos

30 minEnkelt

0 voting
Canton Beef

Canton Beef

20 minMedel

Om oss