Jordgubbar med maräng och cointreaukrämBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Jordgubbar med maräng och cointreaukräm

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Antal portioner

    • 1 liter

      Jordgubbar (färska)
    • 80 gram

      Maränger (små)
    • 4 styck

      Ägg (gula)
    • 4 msk

      Strösocker
    • 50 gram

      Smör (kallt)
    • 3 dl

      Vispgrädde
    • 4 msk

      Cointreau
    •  

      el. annan likör
  • Gör så här:
    1. Ta fram en stor kastrull och en mindre bunke som passar i den stora. Häll vatten i kastrullen och koka upp. Låt sedan sjuda.
       
    2. Häll äggulor och socker i bunken. Sätt ner den i kastrullen och vispa till pösig smet.
      Tillsätt Cointreau under vispning.
      Vispa tills smeten är tjock och porös.
      Ta ur bunken ur kastrullen.
       
    3. Vispa ner kallt smör klickvis och vispa sedan ner grädden.
       
    4. Fördela jordgubbar i halvsmå glas.
      Smula över maräng och toppa med kräm.
       

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Smeten får inte bli för varm då den lätt kan skära sig. Att koka i vattenbad förhindrar detta.

Kommentar
Liknande recept
Om oss