Wallenbergare babyBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Wallenbergare baby

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Potioner

    • 500 gram

      Kalvfärs
    • 5 styck

      Ägg (gula)
    • 5 dl

      Vispgrädde
    • 1 dl

      Ströbröd
    • 1 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Blanda färs med äggulor och grädde. Smeten skall vara ganska lös. Salta och peppra.

    2. Häll ut ströbröd på en tallrik. Rulla färsen till små köttbullar. Skölj händerna i vatten emellanåt. Rulla bullarna i ströbrödet.

    3. Hetta upp matfett i panna på medelvärme. Stek bullarna runt om i 5 minuter utan att bränna. Vänd dem med hjälp av en sked.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är sällsynt milda anrättningar. Undantag är kalvfärsbiffar. Kalvfärsen är i sig mild i smaken och anses bäst komma till sin rätt om också tillbehören är milda, neutrala.  LÄS MER
Kockens tips!

Bullarna kan stekas i ugn på 200°C i 10 minuter. Den lösa smeten reser sig något i värmen. Enligt det klassiska receptet skall man hyvla över en tunn skiva smör, vilket dock blir lite väl fett.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Wallenbergare baby (buffé)
Om oss