Chokladig cheesecakemousse (efterrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Chokladig cheesecakemousse (efterrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 30 min )

    • 4 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 250 gram

      Mascarpone
    • 200 gram

      Mörk choklad
    • 2 dl

      Vispgrädde
    • Tillbehör:
    • 8 styck

      Chokladrån
  • Gör så här:
    1. Vispa grädden till ett hårt skum med elvisp i en bunke. Ställ in i kylskåpet.

    2. Smält chokladen i vattenbad:
      Lägg en tallrik ovanpå en kastrull och låt vattnet i kastrullen koka upp.
      Lägg chokladen att smälta i tallriken.

    3. Blanda försiktigt grädde med mascarpone och rör långsamt ner smält choklad.

    4. Häll upp moussen i vackra glas och dekorera med några goda chokladkex.
      Ställ in i kylskåp ca en halvtimme innan servering.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Chokladig cheesecakemousse
Om oss