Röd-vit quinoasallad med parmesan och grön sparrisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Röd-vit quinoasallad med parmesan och grön sparris

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Portioner

    • 5 dl

      Quinoa (röd)
    • 2.50 dl

      Quinoa (gulvit)
    • 400 gram

      Grön minisparris
    • 200 gram

      Parmesanost
    • 100 gram

      Rucolasallat
    • 50 gram

      Mangoldskott
    • 2 styck

      Citron
    • 0.50 dl

      Olivolja
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skölj quinoan. Koka den på svag värme under lock i lättsaltat vatten i 15 minuter. Slå av vattnet och låt svalna.

    2. Skär ner sparrisen i mindre bitar. Hetta upp olja i en panna och fräs sparrisen hastigt.

    3. Riv parmesan och blanda med quinoa. Blanda med rucola , sparris och mangold. Pressa över citronjuice. Ringla över olivolja. Blanda. Smaka av med salt.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Sallat är i sin natur besk och vissa sorter är speciellt beska t.ex. endive (se Varufakta Besk sallad). Beska kan skapa problem ihop med dryck, främst vin, men mildras av fett och syra som i en dressing. Även om grönsallad oftast förekommer i salladsrätter bruka  LÄS MER
Kockens tips!

Passar till all slags mat på samma sätt som ris. Kan även fungera som lättsam ensamrätt varvid portionsmängden bör dubbleras. Fungerar även bra på buffébordet.

Kommentar
Om oss