SparrisbruschettaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sparrisbruschetta

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 8 styck

      Grön sparris (färsk)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 50 gram

      Smör
    • 4 skiva

      Rågsiktsbröd
    • 4 skiva

      Tvärnöskinka (lufttorkad)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skär bort nederdelen på sparrisen om den är hård och skär resten i små bitar.
      Skala och finhacka vitlök.

    2. Hetta upp smör i panna och fräs vitlök och sparris någon minut utan att bränna.
      Salta och peppra.

    3. Lägg fräset på nybakat rågsiktsbröd.
      Toppa med en tunn skiva skinka.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Nässelsoppa med ramslökscrème

Nässelsoppa med ramslökscrème

  • 30 min
  • 15 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

Bruschetta (ital. bruscare = rosta), med ursprung från Toscana i Italien, är egentligen rostat vitlöksbröd, som förr användes för att avsmaka säsongens olivolja. Numera ett samlingsnamn för vitlöksbröd med allehanda pålägg.

Kommentar
Om oss