Basilikamarinerade vinbär (tillbehör)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Basilikamarinerade vinbär (tillbehör)

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min( + 2 h )

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Röda vinbär
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 1 msk

      Agavesirap
    • 40 gram

      Basilika
    • 1 krm

      Salt
  • Gör så här:
    1. Rensa bären och lägg i en skål. Häll över olivolja och agavesirap.
       
    2. Finhacka basilika och blanda med bären. Strö över lite salt.
       
    3. Låt stå i cirka 2 timmar.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

I brist på agavesirap kan man använda honung. Bären passar till allehanda fisk- och kötträtter, på liknande sätt som lingonsylt.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Skysås med svarta vinbär
Om oss